06 Apr

OM | Little Children

OM
PlatsStrand Se på karta
Datumfredag 6 april 2012
Tid20-03
Prisse nedan
Ålder20 år (18 år för medl. i FC)
Rock/Punk

Fritz’s Corner och What We Do Is Secret kallar tillsammans med Strand in till påskens absolut finaste minifestival: Dark Easter 5 & 6 april. Skärtorsdagen och långfredagen blir en ohelig högmässa för alla er som gillar er musik lite tyngre, lite högre och lite mer monoton! På torsdagen bjuder vi på Earth, Mount Eerie och Ô Paon och på fredagen ser vi OM samt Little Children på Strands scen. Skivorna spelas av Fritz’s Corner och What We Do Is Secret med vänner. Gratis entré efter kl 23:00!


OM (US) - 21:30
OM bildades av Al Cisneros och Chris Hakius efter att Sleep imploderat i ett enda stor drogdimma och Sleep’s gitarrist, Matt Pike, startat High On Fire. 2005 släpptes första skivan ”Variations On A Theme” och ett år senare släpptes ”Conference Of Birds” på Holy Mountain. Efter skivan ”Pilgrimage” 2007 slutade Hakius i bandet och Emil Amos från Grails tog över trummorna i OM.

Bandets ljudbild är den ultimata blandningen mellan stonerrockriff och tibetanska mantran och de är aktuella med en kommande skiva på Drag City i vår. Vi är fantastiskt glada att kunna presentera OM för första gången i Stockholm!

http://omvibratory.com


Little Children - 20.45
I en tid då larmandet, gapandet och bullret blivit en dygd, är Linus Lutti den tysta motpolen. Redan i Idiot Kid, den folkinfluerade duon som han utgjorde ena halvan av, var angreppssättet det försiktiga. Med sparsmakad instrumentation och elektroniska ljudfigurer byggde man upp en vaggande och vemodig popmusik som inte lät sig ignoreras.

Med Little Children, hans musikaliska alias sedan början av 2009, är tonen densamma. Det lågmälda står längst fram och är om möjligt ännu mer avskalat. Trevande gitarrer 
tassar fram som om de vore fötter på bräcklig is, blås och slagverk sticker fram här och där och anger en både psykedelisk och jazzig riktning. Och ibland blir intrycket närmast sakralt när en orgel får utrymme i en ljudbild signerad Johan och Andreas Berthling (TAPE). 

Mitt i allt är Linus Luttis röst. Lika stark som bräcklig i sin ljushet lindar den in musiken i funderingar om tomheten i vår tillvaro. Om vikten av att vara för sig själv i avskildhet och att stänga ute alla distraktioner runt omkring. Att känna styrkan i innehållslösheten, ett tillstånd som vi kanske behöver mer än någonsin i dag.

Ibland påminner det musikaliska resultatet om Bonnie Prince Billys lunkande folkmelodier. Ibland om Talk Talk-sångaren Mark Hollis nästintill stillastående popmusik. Men framför allt bär ”In silence” på en egen styrka som ställer lyssnandet på sin spets. 

I dag när bullret är högre än någonsin är det tystnaden som hörs, bara vi ger den vår uppmärksamhet. Det är det försiktiga som verkligen kräver något av lyssnaren, och som gör att vi måste bestämma oss för om vi är beredda att anstränga oss för att verkligen lyssna? 

I mitt fall är svaret självklart. 

//Adrian Hörnquist

sv-se.facebook.com/Littlechildrenmusic

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5/4 Earth + Mount Eerie + Ô Paon: Förköp 150 kr + avgift /i dörren 180 kr. Klicka här för att köpa biljett!
6/4 OM + Little Children: Förköp 120 kr + förköp/i dörren 150 kr. Klicka här för att köpa biljett!

Biljettpass för bägge kvällar
: Förköp 220 kr + avgift/i dörren 250 kr. Denna begränsade & prisvärda biljett klickar du här för att köpa!

OBS 1! Vi har ett begränsat antal rabatterade medlemsbiljetter för varje dag (Earth á 150:- & OM á 120:- ), maila oss på fritz@fritzscorner.se för att reservera en medlemsbiljett. Skriv EARTH eller OM i ämnesraden, beroende på vilken av kvällarna ni vill gå på och skriv ditt namn och medlemskortsnummer.

OBS 2! Vi kör gratis entré efter 23:00! Det blir fantastisk musik framförda på skivspelare av
WWDIS samt Fritz's Corner!